top of page

Een avontuur op zoek naar smaak

Charlemagne Chocolatiers maakt sinds 1974 fijne chocolades die bekend staan om hun vierkantjes met gevarieerde smaken.  Onder impuls van de familie Lodewyk begon het Belgisch merk aan een 'bean to bar'-avontuur op zoek naar gastronomische uitmuntendheid.

 ONTMOETING MET DE TELERS

Het chocoladeavontuur van boon tot reep (bean to bar) start wanneer we de cacaoboer ontmoeten, om bonen te selecteren waarvan het aroma en de unieke smaak de basis vormen voor onze chocolade-inspiratie.

LTCBKWAC-70.jpg
David_Plas_14286.jpg

HET GEHEIM VAN UITZONDERLIJKE CHOCOLADE

De kostbare bonen worden vervolgens op lage temperatuur gebrand, om hun natuurlijke kwaliteiten het beste tot hun recht te laten komen. Elke temperatuur onthult verschillende aroma's - het smaakpalet is eindeloos. 

EEN PASSIE VOOR GASTRONOMISCH GENOT

Fleur de vanille.png

Het heeft ons 14 maanden gekost om de bean to bar-recepten te ontwikkelen. 

 

De bonen worden gemalen en gecombineerd met andere ingrediënten in de mengmachine ... maar dat is het geheim van Charlemagne.

​

David_Plas_14081.jpg
bottom of page