CHARLEMAGNE

Rond het jaar 715, in een groen dal waar een zingende bijrivier van de Maas stroomde, bevond zich een molen, eigendom van Graaf de Laon. Zijn opmerkelijk mooie dochter Bertrade, ondanks het feit dat ze een voet groter had dan de andere (daarom noemde men haar Bertha met de Grote Voet), trok de aandacht van de major domus van het paleis, Pepijn de Korte (zo genoemd omdat hij klein was) zoon van Karel Martel. Uit hun liefde werd er een zoen geboren, Karl, die de geschiedenis onthoudt onder de naam van Karolus Magnus, Karel de Grote – Charlemagne.

DE BOERDERIJ CHARLEMAGNE

De molen werd vernietigd rond de jaren duizend, en de boerderij werd er toen gebouwd op de ruïnes : het huidige gebouw kreeg zijn definitieve vorm in de XVIIe eeuw.
In januari 2017 hadden Luigi en Pierre-Yves Araghi (vader en zoon) grootse plannen… de chocolade Charlemagne een moderne en frisse toets geven, maar met het traditionele productieproces en vooral de kwaliteit.

Oorspronkelijk opgestart door Denise Courant Bellefroid, die een chocolaterie bedacht die echt kwaliteitsgericht zou zijn. Haar perfecte kennis van de wereldgastronomie geschiedenis en daarbij geholpen door haar goede smaak en verbeeldingskracht heeft ze sinds 1985 steeds gezocht naar nieuwe ideeën.

INNOVATIE (of VERNIEUWING)

Vroeger zat de smaak in de vulling, met daarrond een laagje klassieke pure, witte of melkchocolade ; het grootste succes van de Charlemagne chocolade is het op het punt gesteld process system (gebreveteerd): « smaak in de massa », waardoor men een zeer geraffineerd product bekomt met een heerlijke lange nasmaak en waarvan de aroma’s u blijvend zullen verleiden.